Skip to content

Analiza

Votoni shqiptarë masivisht, këto zgjedhje mbyllin tranzicionin 25 vjeçar

24. 06. 2017 nga Vëzhguesi

voto.jpg

Është e djelë, është shumë nxehtë, një ditë ideale plazhi..., por këtë 25 qershor definitivisht duhet t'i thoni JO joshjeve të tilla (apo sirenave tip Kokëdhima që bëjnë thirrje për bojkot për të ruajtur status-quonë e mizerjes), dhe të fokusoheni 100% tek votimet, sepse kjo ditë, këtë rradhë, mbyll tranzicionin e stërzgjatur politik shqiptar, konsolidon përfundimisht demokracinë tonë.

Voto LSI nëse do një 21 janar tjetër e një çadër tjetër

22. 06. 2017 nga Kritika

LSI

LSI dështoi që më 21 janar të jetë një faktor që garanton stabilitetin qeverisës, megjithëse ajo s'resht së dedikuari vetes këtë rol të pavërtetë. Dy evenimente, që patën impakt të gjërë negativ ndërkombëtarë për Shqipërinë, 21 janari e çadra, tregojnë se LSI s'është e aftë të prodhoj apo garantoj stabilitet qeverisës në vend, përkundrazi, ajo i krijoi ato ngajrje de facto.

Kroacia i vetmi mik real i Shqipërisë në Ballkan, kujdes

11. 05. 2017 nga Kritika

amb_be.jpg

Mos biem në grackën greko-serbe, se, shqiptarët s'shkojnë me asnjë fqinj. Çfarë reagimi do kenë kroatët kur dëgjojnë se shqiptarët planifikojne deri eleminimin fizik të zonjës Vlahutin pse kroate? Kujdes, ky është Ballkan, gjërat merren drejtëpërdrejtë. Kjo retorikë ndikon në miqësinë historike kroato-shqiptare. Fakti që edhe BE ka vënë një kroate ambasadore në Shqipëri, nënkupton se BE beson që shqiptarët nuk janë armiq me fqinjët.

Instalimi i Metës president do ndezë revolucionin anti-korrupsion

04. 05. 2017 nga Kritika

Ripple Effect

Që pas prezantimit të Vettingut, reagimi i botës korruptive në Shqipëri ka qenë tejet agresiv, sa sot mund të thuhet se të korruptuarit kanë triumfuar për momentin. Tregues domethënës i kësaj ishte instalimi i Ilir Metës president. Ky zhvillim i ka vënë ata në avantazh, dhe anasjelltas, ka lëkundur seriozisht Vettingun, çfarë në fakt të korruptuarit synojnë, diskretitimin e procesit.

Fytyra e re e censurës së shtypit - Në Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit

02. 05. 2017 nga Frank Shkreli

Frank Shkreli

Çdo vit, 3 Maji shënon ditën kur mbarë bota kujton parimet themelore të lirisë së shtypit. Është gjithashtu një rast për të vlerësuar lirinë e shtypit në vende të ndryshme të botës. E caktuar si e tillë nga Kombet e Bashkuara, në këtë ditë, në mënyrë të veçantë, mbrohet media nga sulmet që i bëhen pavarësisë së shtypit, nga qeveri dhe grupe të ndryshme terroriste. Këtë ditë, kujtohen gjithashtu edhe gazetarët të cilët, anë e mbanë botës, kanë humbur jetën në krye të detyrës.

Lajmet e Fundit

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar